Digital

Digital

Nieuws

Directeur laat succesvol P-Direkt achter

Sylvia Bronmans was zeven jaar lang directeur van P-Direkt, het Shared Service Center HRM (de personeelspoot) van de Rijksoverheid. P-Direkt kende een moeizame start, maar is intussen een voorbeeld van succesvolle gemeenschappelijke dienstverlening. P-Direkt verleent zijn diensten aan ruim 120.000 rijksambtenaren. Managers en medewerkers waarderen die dienstverlening gemiddeld met het rapportcijfer 7. Dat is een knappe beoordeling voor een bedrijf in deze tak van dienstverlening.
Ook de getallen zijn indrukwekkend. Computable: “P-Direkt bedient tien ministeries verspreid over heel Nederland, verwerkt ruim 8,4 miljoen mutaties per jaar geautomatiseerd, handelt 250.000 vragen per e-mail en telefoon per jaar af, betaalt acht miljard per jaar aan bruto salarissen en realiseert een rijksbrede besparing van 51 miljoen euro netto op jaarbasis.”

Sylvia Brommans vertrekt per 1 december naar het Shared Service Centrum ICT Haaglanden van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar wacht weer een mooie taak, in misschien nog wel een moeilijkere branche.

Bron: Computable november 2014