Digital

Digital

Nieuws

Een opgeruimde mailbox in de Microsoft-cloud

Microsoft maakt werken in de cloud voor bedrijven nog aantrekkelijker: het biedt zijn zakelijke klanten de helpende hand bij het opschonen en op orde houden van hun Office365-mailboxen. Dat schrijft de Automatiseringgids. De software die deze hulp biedt, heet ‘Clutter’.

Clutter schoont mail uit de mailbox op basis van regels die de gebruiker zelf opstelt. Zijn die regels er eenmaal en is de gebruiker lekker aan het werk, dan leert Clutter steeds beter de mailbox te onderhouden. De mail die Clutter uit de mailbox haalt, komt niet in de prullenbak terecht, maar in een aparte map. De gebruiker kan er altijd op terugvallen, maar heeft er geen last meer van. Feitelijk is clutter een intelligente en steeds intelligenter wordende spamfilter.

Clutter is onderdeel van de toepassingen die Microsoft maakt op basis van zijn ‘machine learning technologie’. Dezelfde technologie maakt ook Delve, het gereedschap waarmee Office365-klanten automatisch belangwekkende bestanden, gegevens of personen krijgen voorgeschoteld.

Bron: automatiseringgids november 2014