Digital

Digital

Nieuws

Windows-laptop wordt weggooiding

Laptops worden wegwerpartikelen. Dat schrijft Webwereld. De prijsdalingen van Windows-apparaten zijn zo drastisch dat die apparaten steeds minder duurzaam worden. De winnaar van deze prijsdumpdrift: Apple.

Er worden vrijwel geen duurdere windows-laptops meer verkocht. Ook vinden consumenten laptops met aanraakschermen niet interessant. Het gevolg is dat leveranciers en winkeliers in de problemen komen. Marktonderzoekers zeggen verbaasd te zijn over het tempo waarmee de laptopmarkt een dumpmarkt komt – notabene vlak voor het grote verkoopseizoen in de kersttijd hebben alle leveranciers hun notebooks historisch laag geprijsd. Dat zal de verkoop ongetwijfeld bevorderen, maar tegelijkertijd zal de consument nooit meer een prijsstijging accepteren. Werken in de cloud, met gratis software, versterkt deze trend nog. Als mensen weinig voor hun software hoeven betalen, hebben ze niet de neiging veel voor hardware neer te tellen.

Zijn er winnaars? Jawel: Apple. “De keuze tussen een wegwerp-notebook en een duurzame (maar veel duurdere) MacBook is voor de consument evident duidelijk. “ En een echte keuze is altijd leuk!
De verkoop van Chromebooks daalt intussen ook dramatisch.

Bron: webwereld november 2014