Digital

Digital

Nieuws

Microsoft ziet de voordelen van Dropbox

Microsoft blijft de liefhebbers van eenvoudige opslag van documenten in mappen volop ondersteunen. Onlangs sloot het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met Dropbox voor het integreren van Dropbox in de Office-software.
De integratie wordt gerealiseerd voor telefoons, tablets en webversies van de Microsoft Office. Gebruikers krijgen via de Office-apps toegang tot hun Dropbox-bestanden en -mappen. Documenten in Dropbox zijn direct met Office te openen en je kunt ook bestanden vanuit de Office-apps delen via de bekende Dropbox-functies voor het delen van bestanden.

Halverwege 2015 moet de hele integratieslag zijn afgerond.

De samenwerking is ook gericht op zakelijk gebruik. In de zakenwereld is bestandsuitwisseling via internet en opslag van gegevens in de cloud hard terrein aan het winnen. Niet elke Microsoft-klant heeft behoefte om over te stappen naar geavanceerde middelen om documenten te delen (zoals SharePoint). Ook die klanten wil Microsoft blijven bedienen.

Daarnaast biedt de eenvoud en herkenbaarheid van Dropbox veel mogelijkheden om bestanden met klanten te delen. Ook vallen de bestanden opgeslagen in Dropbox niet onder de Amerikaanse wetgeving. Zo hebben het Rijk en de Belastingdienst al een eigen Dropbox-variant ontwikkeld om gegevens niet te hoeven delen met een commerciële partij.

Bron: Computable november 2014