Digital

Digital

Nieuws

Videoconferenties met externen lastig, behalve in de cloud

Het lijkt zo makkelijk maar het blijkt zo moeilijk: het houden van videoconferenties tussen verschillende organisaties. De reden – aldus Computerwereld: technische obstakels. En dat is jammer, want videoconferenties leveren een flinke besparing op reistijden, reiskosten en CO2-uitstoot op.

Een belangrijk struikelblok is dat steeds meer organosaties niet een hardwarematige videoconferentieruimte inrichten, maar vertrouwen op software-oplossingen die werken op alle apparaten. “Deze oplossingen op basis van een webcam, telefoon- of tabletcamera zijn alleen te verbinden met gebruikers met dezelfde software, en meestal ook binnen dezelfde organisatie,” schrijft Computerworld, zich baserend op een onderzoek van IDC.

Vooral Skype en Lync van Micorsoft zijn populair, maar in de praktijk is het niet mogelijk om videogesprekken die werknemers vanaf Skype opzetten te verbinden met Lync. Dat geldt ook voor de software en diensten van concurrenten van Microsoft. Vanuit Google Hangouts kun je niet direct koppelen met Facetime, Skype of Lync.

De oplossing wordt door alle bedrijven gezocht in standaardisatie.
Cloudleveranciers zeggen het probleem al lang te hebben opgelost. De belangrijkste cloudoplossingen zijn compatibel met iedere browser.

Bron: Computerworld oktober 2014