Digital

Digital

Nieuws

Nooit meer naar de koffieautomaat?

Er komt een tijd dat de besluiten van organisaties niet meer voorbereid worden bij de koffieautomaat. Tenminste, als het aan de ontwikkelaars van het Amsterdamse A-lab ligt.
Ze hebben de app ‘Coffee Copter’ ontwikkeld die ervoor zorgt dat je koffie door een drone wordt bezorgd bij je bureau of klustafel. Quadcopter, zo noemen ze hun drone, en hij werkt zeer eenvoudig: je installeert de applicatie op je computer, tablet of smartphone. Als je trekt hebt in iets van koffie, klik je dat aan in de app. De koffiebar krijgt het seintje en even later is de drone met je bestelling onderweg naar waar je bent.

Ook beelden van loeihard laagvliegende helicopters als stadsduiven in je ooit zo veilige kantoor? Niks hoor. De drone vindt rustig zijn weg naar je werkplek dankzij een 3D-algoritme. Onderweg botst ie niet en morst ie niet door geavanceerde objectherkenning en bewegingsdetectie.

Eenmaal ter plaatse landt de drone op een landpaal en geeft met een vrolijk signaal te kennen dat het koffiedrinken kan beginnen.

Bron: Webwereld oktober 2014