Digital

Digital

Nieuws

Vervoersector geeft het goede digitale voorbeeld

De Nederlandse vervoersector neemt als eerste in de wereld afscheid van het papier. Vanaf de zomer van 2015 is het gedaan met de vele miljoenen vrachtbrieven, afvinklijsten en pakbonnen. De hele administratieve werkstroom kan dan via telefoon of tablet worden afgehandeld. Dat bericht De Telegraaf.

De organisaties die de sector vertegenwoordigen, onder meer Transport en Logistiek Nederland, hebben bekend gemaakt dat ze vanaf midden 2015 het digitale systeem TransFollow in gebruik nemen. Een woordvoerder tegen De Telegraaf: “Ons land loopt hiermee ver voorop in de wereld. Nu al is de internationale interesse in ons systeem bijzonder groot. Niet alleen omdat het sneller werkt, maar vooral ook omdat het overal vele honderden miljoenen euro’s scheelt.”

De sector start in december met een pilot waaraan een aantal voorlopers onder de transportbedrijven deelnemen. Als die succesvol verloopt, moet in de zomer van 2015 het systeem voor alle bedrijven in de sector beschikbaar komen.

Een groot voordeel van het systeem is dat alles ‘real time’ wordt afgehandeld: een vrachtbrief is dus direct beschikbaar voor alle betrokkenen en ontvangers van goederen krijgen inzicht in het precieze tijdstip van ontvangst.

De sector schat in dat alle bedrijven in de sector besparingen kunnen inboeken die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s per bedrijf. Een woordvoerder, met knipoog: “Ik verwacht dat geen bedrijf deze kans op kostenbesparing laat lopen.”

Bron: De Telegraaf oktober 2014