Digital

Digital

Nieuws

SharePoint groeit ook in België

SharePoint blijft ook in België groeien op de zakelijke markt. Dat schrijft Smartbiz.be. Liefst een derde van de bedrijven en overheden met meer dan vijftig medewerkers gebruikt de samenwerkingsomgeving van Microsoft. Dat is een stijging van 75 procent in een jaar.
Zelfs meer dan de helft van de vestigingen van multinationals bij onze zuiderburen gebruikt SharePoint. In Brussel en omstreken, waar de meeste multinationals hun Belgisch kantoor hebben, heb je vijftig procent kans SharePoint aan te treffen als je een zakelijk gebouw binnenstapt.

Het cloudgebruik van SharePoint in België blijft achter. Slechts drie procent van de gebruikers werkt in de Microsoft-cloud. Meer dan tachtig procent van de bedrijven host het platform op eigen servers, de rest maakt gebruik van een extern – niet publiek – datacentrum.

SharePoint2010 is de meest gebruikte versie: liefst 70 procent. Zo’n 15 procent van de gebruikers werkt nog met SharePoint2007, een iets kleinere groep kent al de verrukkingen van SharePoint 2013.

Bron: Smartbiz.be oktober 2014