Digital

Digital

Nieuws

Britse politica verbijsterd over Google Maps

Het Britse parlement kent een commissie digitale vaardigheden die ervoor moet zorgen dat het hele land meegaat in de digitale vaart der volkeren, en de leden van het parlement als eerste. Dat is ook wel nodig, blijkt uit de verbazing van een van de leden van de commissie over de foto’s van haar huis en tuin die ze aantrof op Google Maps.

Parlementariër Detta O’Cathain was geschokt dat ze haar rozentuintje zomaar kon bekijken op Google Maps. En niet alleen zij, maar iedereen! ook mensen met snode plannen!
Ze vroeg zich in alle openheid af hoe zoiets mogelijk was: “Het was op een Google-kaart of zo en ik heb geen idee hoe de foto is genomen. Hij was van daarboven genomen. Het was blijkbaar geen groot vliegtuig, maar dit soort dingen gebeuren. Dat gaf me geen veilig gevoel.”

Ze deed haar uitspraken in een openbare vergadering van een subcommissie over de opkomst van privédrones. Velen lachten besmuikt.

Goed om te weten dat O’Cathain lid is van The House of Lords, het Britse hogerhuis, dat niet bekend staat om zijn wereldwijsheid.

Bron: Webwereld oktober 2014