Digital

Digital

Nieuws

iPad niet meer populair

Het gaat al een tijdje niet zo goed met de verkoop van iPads als Apple hoopte. De verkopen van de ‘good old’ Macs daarentegen stijgen meer dan verwacht. Is de hype van de tablets voorbij? Webwereld ging op onderzoek uit bij Apple. De conclusie: Apple doet of er niets aan de hand is.
Opperbaas Tim Cook van het altijd erg gesloten Californische bedrijf zegt dat hij binnenkort een flinke opleving van de iPad verwacht. De kerstman is immers ontwaakt en die neemt altijd veel mooie apparaten in zijn arreslee mee. Apple heeft niet voor niets onlangs de nieuwe modellen van de iPad op de markt gezet voor de komende feestmaanden.

Cook zei – a la Louis van Gaal - dat hij “weet dat er veel negatieve reacties zijn in de markt, maar ik zie het toch anders”. Analisten benadrukken evenwel de blijvend negatieve trend in de verkopen van iPads. Als een trend zolang aanhoudt, is een verbetering niet op korte termijn te verwachten. Sommige analisten verwachten zelfs dat de nieuwe iPhones de iPad van de markt zullen drukken.

Bron: Webwereld oktober 2014