Digital

Digital

Nieuws

Mobieltje in de pot, gegevens kwijt

Bedrijven nemen graag jonge en talentvolle medewerkers in dienst. Maar juist die jongere werknemers nemen naar het werk hun eigen apparaten en apps mee. Als ze daarmee niet standaard toegang krijgen tot zakelijke gegevens en documenten, zoeken ze zelf wel een manier om die belangrijke informatie te benaderen. Of hun werkgever dat nou leuk vindt of niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Oracle waarover fmm.nl schrijft.

Het ergste is nog – in de optiek van de werkgevers – dat een jongere medewerker zijn mobiele apparaat veel vaker kwijtraakt dan een oudere medewerker. Gevolg: hoe meer vertegenwoordigers van ‘deze nieuwe generatie mobiele werkers’ aan de slag gaan, hoe belangrijker het wordt dat organisaties hun gegevens beveiligen. Desnoods driedubbel. En dat heeft weer negatieve gevolgen voor gemakkelijk samenwerken….

Veel bedrijven weigeren zelfs mobiele platforms te omarmen vanwege hun “duidelijke, goed onderbouwde zorgen over de beveiliging van de mobiele apparaten”. Maar een kwart van de bedrijven die Oracle onderzocht moedigt mobiel werken actief aan.

Ander interessant resultaat van het onderzoek van Oracle: de helft van de jonge kantoorwerkers heeft zijn mobiele telefoon weleens in de wc laten vallen. Iets minder dan de helft raakte zijn mobieltje kwijt ”op een manier die ze vanwege schaamte niet willen vertellen”.

Bron: fmm.nl oktober 2014