Digital

Digital

Nieuws

Dropbox is geen veilige archiefdoos

De cloud is zeer veilig. Hoe groter de cloud, hoe meer geld en energie in een goede beveiliging kunnen worden gestopt. Helaas gaat het niet altijd goed… zo zijn onlangs, ‘door een bug’, gebruikers van Dropbox – de bekendste clouddienst van de wereld – een hoop bestanden kwijtgeraakt.

De bug was een fout in de synchronisatiefunctie van Dropbox. Webwereld schrijft: “De bug in Dropbox’ ‘Selective Sync’ heeft het jarenlang zorgvuldig opgebouwde archief van klanten die de dienst dachten te kunnen vertrouwen, in enkele seconden weggestreept.”

Een van de slachtoffers van de bug kreeg een excuus en een verklaring van Dropbox. Daarin schrijft de clouddienst dat een kleine groep gebruikers slachtoffer is geworden van de bug. Officieel is het probleem al verholpen, “maar we gaan aanvullend testen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen”.

Gebruikers die getroffen zijn, kunnen een mailtje aan Dropbox sturen. Zij krijgen dan één jaar gratis Dropbox Pro, ter waarde van 99 euro. En kunnen van vooraf aan hun archief opnieuw opbouwen.

Bron: Webwereld oktober 2014