Digital

Digital

Nieuws

Utrecht neemt nieuw stadskantoor in gebruik

Het nieuwe stadskantoor van Utrecht heeft de vorm van de letter U en staat naast het centraal station van de stad. Alle gemeentelijke diensten en afdelingen – jarenlang verspreid over de stad – verhuizen naar deze nieuwe centrale plek. Het is een van de grootste verhuizingen van ambtenaren aller tijden. Dat schrijft nos.nl.

Het nieuwe kantoor is papierloos (of hoort dat te zijn). In een van de oude kantoren draait daarom de papierversnipperaar dag en nacht. Een medewerker: “Het zijn allemaal vertrouwelijke documenten. We willen niet dat die op straat komen te liggen. Meenemen is geen optie. We gaan zoveel mogelijk digitaal werken, vandaar.” Alleen de afdeling Burgerzaken mag zijn aktes meenemen. Zo’n 160 strekkende meters.

De ambtenaren van Utrecht werken vanaf oktober in een glazen kantoor. Wachtende treinreizigers kijken de hele tijd naar binnen. Ook in het gebouw zijn alle ruimtes open. Even snel de fles jenever aan de mond zetten is er niet meer bij. “In het nieuwe gebouw is alles anders en vreemd.” zegt een ambtenaar weemoedig tegen nos.nl, “Maar het pand is prachtig, dat moet ik eerlijk zeggen.”

Burgemeester en wethouders zullen ook in het nieuwe gebouw aan de slag gaan.

Bron: Nos.nl oktober 2014