Digital

Digital

Nieuws

Evides Waterbedrijf kiest SharePoint én Open Text

Evides Waterbedrijf kiest ervoor – zoals zoveel grote organisaties – om voor digitaal archiveren een aparte applicatie aan te schaffen. Het bedrijf gaat SharePoint inzetten voor samenwerken, kennis delen en documentmanagement. Voor recordmanagement – duurzaam digitaal archiveren – laat Evides OpenText inrichten. Tussen platform en archiefsysteem komt “een robuuste koppeling die governance en compliance waarborgt”.

Evides concludeerde na een lange en zorgvuldige voorbereiding dat het “een complexe zaak” was om “records management bij SharePoint in te regelen”. Dat ligt vooral aan de zeer verschillende soorten processen en documenten die het bedrijf uitvoert. Die zijn allemaal onderhevig aan verschillende wetgeving en hebben verschillende bewaartermijnen.

Tja, voor welke groot bedrijf geldt dat niet? En dus is het wachten nog steeds op een aansprekende overheid of andere organisatie die alles van begin tot eind realiseert met (standaard) SharePoint.

Overigens is Evides wel de eerste die het archiefproduct van OpenText, Application Governance & Archiving, in Nederland installeert.

Bron: docufacts.nl oktober 2014