Digital

Digital

Nieuws

Mobiel werken leidt tot veel mobiel ‘wipen’

Organisaties ‘wipen’ elk jaar tussen de 10 en 20 procent van de mobiele apparaten die hun medewerkers gebruiken. Dat heeft Fiberlink bekendgemaakt, het onderdeel van IBM dat mobiele apparaten beheert voor duizenden klanten.

Remote wipen is een belangrijke functionaliteit die veel mobiele apparaten bieden. Als een laptop of smartphone is gestolen of anderszins kwijtgeraakt, kan de beheerder op afstand alle gegevens op het apparaat wissen. Zo blijft ‘bring your own device’ veilig, tenzij medewerkers belangrijke gegevens alleen op hun eigen apparaat hebben staan.

Organisaties die remote kunnen wipen, maken er ruim gebruik van. Hoe groot de organisatie is of in welke tak van sport die werkzaam is, maakt niet uit.

Overigens betekent wipen niet dat alle gegevens weg zijn. Veel organisaties adviseren hun medewerkers twee besturingssystemen te installeren: eentje voor hun eigen gegevens en eentje voor de bedrijfsgegevens. Als ze dan bijvoorbeeld uit dienst gaan en het apparaat meenemen, worden alleen de zakelijke gegevens gewist.

Bron: Automatiseringgids september 2014