Digital

Digital

Nieuws

Dell ontwikkelt stressgevoelige computer

ICT-leverancier Dell zoekt naar nieuwe markten en is bezig met de ontwikkeling van hard- en software die reageren op de stemming van de gebruiker. Zelf spreken ze bij Dell van ‘mood sensing computing’.

Hoe werkt het?
Aan de systemen gekoppelde snsoren leggen hersensignalen, stemgebruik en hartslag vast van de gebruiker vast. Ook wordt gezichtsherkenning ingezet.

Waar is het goed voor?
Het is bijvoorbeeld goed voor de gamer die zich verveelt. Als de software zijn verveling opmerkt, kan het spel besluiten om automatisch een paar levels over te slaan.

Dell zoekt ook naar zakelijke toepassingen: “Het systeem kan besluiten dat bij een medewerker die zeer geconcentreerd aan het werk is een inkomend telefoongesprek automatisch wordt doorgeschakeld naar voicemail.”
Ook zou de software moeten kunnen opmerken dat een medewerker gespannen of overspannen is en daar iets mee doen.

Dell ontwikkelt wel de technologie, maar heeft nog niet onderzocht of bedrijven deze ook willen gaan inzetten. Wat dat betreft gelooft het bedrijf in de ‘technology push’. Een woordvoerder: “Het percentage van de door onze designers ontwikkelde producten, software en diensten die uiteindelijk op de markt komen, ligt rond de 70 procent.”

Bron: Computable september 2014