Digital

Digital

Nieuws

IT is levensgevaarlijk

IT-beveiligingsexperts worden soms moedeloos van de dreiging… steeds meer experts geven blijk van wegsijpelend vertrouwen in de mogelijkheid je te verdedigen tegen nieuwe digitale dreigingen. Dat blijkt uit een onderzoek onder bezoekers van de Black Hat-conferentie, speciaal gericht op internetveiligheid.

De helft eraan van de IT-medewerkers twijfelt eraan of ze in staat zullen zijn hun organisatie te beschermen digitale aanvallers of data-dieven… gewoon omdat ze die aanvallers helemaal niet herkennen. Minder dan de helft van de ondervraagden weet zeker dat ze de beveiligingsprocessen in hun organisatie op orde hebben. Dat is een terugloop van vertrouwen met ongeveer vijftien procent. Vorig jaar had 57 procent van IT-beveiligers nog voldoende vertrouwen.

Liefst 60 procent van de IT’ers verwacht komend jaar het doelwit te zijn van aanvallen die afkomstig zijn van buitenlandse overheden. Ook heerst er veel angst voor ‘advanced persistent threats’, geavanceerde, sluipende aanvallen waarbij hackers maanden achtereen onopgemerkt hun gang gaan in systemen.

Bron: Automatiseringgids september 2014