Digital

Digital

Nieuws

Iedereen in het primaire proces dankzij digitalisering

De arbeidsmarktdeskundigen Mark Huijben en Arno Geurtsen zeggen tegen Binnenlands bestuur wat iedereen eigenlijk al weet: “Technologische vooruitgang maakt veel overhead-functies overbodig. Wij schatten dat de overhead in de komende decennia afneemt tot circa zes procent van de totale personeelsomvang.” De verandering vindt al plaats, voor steeds meer organisaties geldt: “Geen gebouw meer, geen secretaresses en ook tal van andere functies verdwijnen.”
Daarbij worden ook allerlei functies, bijvoorbeeld het op de juiste manier en juiste plaats opslaan van informatie, onderdeel van het primaire proces. Nog even en bijna iedereen is werkzaam binnen het primaire proces van zijn organisatie.

Al rond 2000 leverden Huijben en Geurtsen organisaties meetmethodes om hun overhead te meten. Pas na de crisis van 2008 begrepen bedrijven (en later overheden) dat veel kansen lagen in de reductie van de overhead. Panden werden verlaten, secretaresses werden accountmanagers.

Voordelig is dat de ict-technologie en digitalisering intussen zover zijn dat ze veel van de overhead ondervangen. ICT zal steeds beter in staat zijn de denk en -doefuncties van de mens over te nemen. Bijkomend voordeel is dat ook het aantal managers zal afnemen. Huijben en Geurtsen zien de opkomst van “zelfsturing van medewerkers ondersteund door slimme ict-systemen.”

Ook HRM wordt gedecimeerd, denken de deskundigen, “mede doordat het aantal vaste contracten gaat dalen. Daarvoor zetten organisaties een netwerk van zzp’ers in. Wat er van medewerkers moet worden geregistreerd, gaan ze zelf doen, rechtstreeks in het systeem. In het begin hoor je vaak een hoop geklaag, maar het kan wel degelijk.”

Niet alleen het bedrijfsleven, ook de overheid zal met deze ontwikkelingen te maken krijgen. Alleen in een trager tempo. De reden: de overheid omvat grote en complexe organisaties, waardoor het moeilijker is werkwijzen te doorbreken.