Digital

Digital

Nieuws

Het Nieuwe Werken is slechts een stap voorwaarts

Het Nieuwe Werken staat nog steeds in de belangstelling van velen.
Profile Dynamics en TNO hebben weer eens een onderzoek gedaan. Ze concluderen: de impact van Het Nieuwe Werken voor bedrijven is gering, in sommige situaties pakt het zelf negatief uit.
“Aantrekkelijker werkgeverschap” blijkt een holle term, bedrijfsresultaten verbeteren niet merkbaar en ook de bereidheid tot het delen van kennis groeit niet. Allemaal beloften die Het Nieuwe Werken niet weet in te lossen.

Het enige lichtpuntje dat de onderzoekers – die 1691 Nederlandse werknemers ondervroegen – zien is het volgende: “Wie investeert in ict-middelen, krijgt meer waardering van werknemers.” Het leidt ook tot meer productie.

Daarnaast ‘waarderen’ medewerkers de mogelijkheid flexibeler te werken positief.
Maar juist dat flexibeler werken heeft volgens het onderzoek ‘een licht negatief effect’ op de prestaties. Het staat ook op gespannen voet met het delen van kennis, want medewerkers zien elkaar minder vaak en kennis deel je toch vaak van persoon tot persoon.

De ietwat commerciële conclusie van het onderzoek: het gaat om maatwerk. Ieder bedrijf moet zelf de goede elementen van Het Nieuwe Werken kiezen en toepassen en niet verwachten meteen in het paradijs te belanden: “Het Nieuwe Werken is een stap in een proces naar verbeterde verhoudingen tussen organisatie en werknemer. Een stap in de ontwikkeling naar een betere manier van werken die aansluit bij de behoefte van iedere medewerker.”

Bron: gemeente.nu september 2014