Digital

Digital

Nieuws

Minister neemt digitale veiligheid serieus

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten heeft een werkbezoek gebracht aan een aantal Nederlandse ict-bedrijven. Die bedrijven hebben hem op de hoogte gesteld van de laatsts stand van zaken op het gebied van internetbeveiliging. Opstelten ging op de koffie bij bedrijven als Microsoft, Schuberg Philis en Afas.

Microsoft informeerde Opstelten over de inzet van beveiligingstoepassingen in de stad en bij gevechtsvliegers. De andere bedrijven deden mee aan een rondetafelgesprek met de minister. Die bleek niet alleen geinteresseerd in de techniek zelf maar ook in de mogelijkheden deze in het buitenland te vermarkten.

Brancheorganisatie Nederland ICT organiseerde het werkbezoek. Een woordvoerder tegen Computable: “De ondernemers hebben de minister laten zien dat veiligheid van een dynamisch product als software niet in regelgeving te vangen is. Hun boodschap: zorg dat opdrachtgevers in vitale sectoren de juiste afspraken hierover maken met hun leveranciers.”

Opstelten zelf, aan het eind van de leerzame dag: “Belangrijke drijvers voor onze economie en maatschappij zijn de toepassing van ict en de kracht van onze internetinfrastructuur. Ik ben trots op de gedrevenheid van de ict-sector voor innovatie en voor cybersecurity. Nederland heeft een groot potentieel als ‘safe place to do business’. Om dit te bereiken is samenwerking van groot belang.”

Bron: Computable september 2014