Digital

Digital

Nieuws

Thuiswerken groeit nauwelijks

Een paar jaar geleden verwachtte iedereen het einde van het kantoor: iedereen zou gaan thuiswerken, kennis en informatie deelde men in samenwerkingsportalen en als er vergaderd moest worden, troffen kantoorwerkers elkaar in de kroeg.
Hoe anders blijkt het te lopen! In de vier jaar tussen 2008 en 2012 liep het percentage mensen dat ‘weleens thuis of elders buiten het eigen kantoor werkte’ op van 27 naar 32 procent. Een zeer bescheiden groei gezien de mogelijkheden en inversteringen…

Liefst 65 procent van de kantoorwerkers werkt dus nooit tijdens normale werkuren thuis of op afstand. De oorzaken: gewoonte, geen zin om het anders te doen, gebrek aan vertrouwen bij de leidinggevende of ‘past bij de cultuur van ons bedrijf’. (Niet genoemd: “moeder de vrouw heeft liever dat ik op kantoor werk.”)

Dat blijkt allemaal uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Het aantal uren per week dat werknemers thuiswerken is al jaren hetzelfde: iets meer dan zes uur per week. Die uren zijn vooral gericht op het vermijden van de file.

Bron: Algemeen dagblad augustus 2014