Digital

Digital

Nieuws

Werkprocessen bepalen huisvesting

Het Center for People and Buildings presenteerde onlangs het reken- en redeneermodel Plekken en ACTiviteiten (PACT). Het model helpt organisaties om hun bedrijfshuisvesting af te stemmen op hun werkprocessen. (Zoals ze ook hun informatiestromen en archivering kunnen afstemmen op hun werkprocessen.)

Het nieuwe werken heeft een hoge vlucht genomen in heel Europa en de vraag naar flexibele werkplekken groeit. Daarom is het handig als bedrijven en overheden in staat zijn een goede berekening te maken voor de noodzaak van activiteitgerelateerde werkplekken. Als je beslissingen daarover neemt op gevoel, zit je tegenwoordig al snel met een kantoor dat niet past bij je organisatie.

Het gaat niet alleen om de werkplekken. Veel organisaties willen ook weten welke gevolgen thuiswerken heeft op hun kantoor. Het model PACT biedt de mogelijkheid simulaties te maken die leiden tot juiste keuzes in de huisvesting.

Het PACT-model is onlangs breed gepresenteerd op een internationale facilitaire conferentie in Bulgarije. Daar zijn jaren van ontwikkeling aan vooraf gegaan. De reacties waren positief.

Meer weten? Klik hier

Bron: fmm.nl juli 2014