Digital

Digital

Nieuws

iPad van de baas voor iedereen!

Overheden en bedrijven kunnen vanaf 2015 zakelijk tablets uitdelen aan hun personeel zonder dat de werknemers door de belasting worden aangeslagen vanwege bijkomende privé-voordelen. Dat deelt staatssecretaris Wiebes van financiën mee. De zogenaamde werkkostenregeling past hij aan door toevoeging van het ‘noodzakelijkheidscriterium’.
Hebbedingetjes als iPads en smartphones kunnen dan door een werkgever worden verstrekt als ze voor de bedrijfsvoering noodzakelijk zijn zonder fiscaal gevolgen te hebben voor de werknemer.

Veel overheden die iPads willen uitgeven om het vergaderproces papierloos te maken, lopen momenteel tegen allerlei wetten en regels aan. Voor tablets van 7 inch en groter geldt bijvoorbeeld de eis dat ze voor meer dan 90 procent zakelijk worden gebruikt. Voor kleinere apparaten geldt een minimaal zakelijk gebruik van tien procent. Dat leidt tot eindeloos geadministreer en opleggen van heffingen en daarmee tot een drempel voor meer digitaal en plaats- en tijdonafhankelijk werken. In 2015 komt daar een einde aan: alle mobiele apparatuur kan vanaf dan zonder gedoe worden verstrekt uit de werkkostenregeling.

Bron: Binnenlands bestuur juli 2014