Digital

Digital

Nieuws

Nieuwe website Zwolle direct uit de lucht

De nieuwe website van de gemeente Zwolle is nog geen dag in de lucht geweest. De oude is terug. Waarom? Een enorme toeloop van nieuwsgierige bezoekers en technisch euveltje zorgden ervoor dat de site onbereikbaar raakte. Ook suggereerde een Zwollenaar tegen dagblad De Stentor dat hij een veiligheidslek had ontdekt. Dat alleen al verveelvoudigde het bezoekersaantal van de site.
Daarnaast waren medewerkers van de gemeente zelf nog druk doende software voor bijvoorbeeld het maken van rapportages te koppelen aan de site. Dat was teveel voor de server. Die gaf er de brui aan. Er zat voor Zwolle niets anders op dan de oude server met de oude website te herstarten.

En Zwolle was zo trots op zijn nieuwe site van Zwolle, een zogenaamde toptakensite waarop je alleen de belangrijkste onderwerpen direct in beeld krijgt, zodat het grootste deel van de burgervragen al via dit webloket is beantwoord.

Het digitale loket – waar je als burger voor je producten terecht kunt – is naadloos in de site opgenomen. De site voldoet aan de webrichtlijnen van de overheid en weet zich automatisch aan het gebruikte apparaat (pc, tablet, telefoon) aan te passen. De Zwolse site is ingericht met het contentmanagementsysteem van Dimpact, gebaseerd op het open-sourcepakket Drupal.

Zwolle zet de nieuwe site zo snel mogelijk opnieuw online.

Bron: Binnenlands bestuur juli 2014