Digital

Digital

Nieuws

Minister Plasterk stuurt tussenbalans Digitale overheid naar Tweede Kamer

Minister Plasterk heeft een tussenbalans van de Digitale overheid naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin schrijft hij onder meer dat overheden en uitvoeringsorganisaties steeds meer resultaten bereiken op het gebied van de digitale dienstverlening. Maar hij waarschuwt ook: aanbod en gebruik moeten groeien en daar zijn veel inspanningen voor nodig. En dus ook veel geld.

Nederland doet het beter dan andere Europese landen, inclusief België: we scoren 81 procent voor internetcontact met de overheid en beschikbaarheid van overheidsinformatie op internet. Dat is elf procent boven het Europees gemiddelde.

Interessant is dat de minister schrijft dat de ‘menselijke maat’ een leidend principe is bij digitale dienstverlening: “Een overheid die informatie en diensten digitaal en gebruikersvriendelijk heeft ingericht, daarbij in de pas loopt met het bedrijfsleven en ook zorgt dat er andere mogelijkheden zijn als digitaal geen optie is, is een overheid die voldoet aan de verwachtingen van burgers en bedrijven.”

Het kabinet blijft ernaar streven dat burgers en bedrijven hun zaken met de overheid digitaal kunnen afhandelen.

Bron: e-overheid.nl juni 2014