Digital

Digital

Nieuws

Hardware langer in gebruik door crisis

Bedrijven en overheden werken steeds vaker met computers, multifunctionals, servers en printers die eigenlijk al aan het einde van hun levensduur zijn. Dat constateert het bedrijf Dimension Data op basis van zijn jaarlijks hardware-onderzoek. Een woordvoerder: “In de afgelopen jaren zagen we het aantal verouderde en gedateerde devices gestaag toenemen. Onze algemene aanname hierbij was dat een vernieuwing van de technologie op handen was. Onze onderzoeksresultaten nu tonen echter aan dat organisaties de vernieuwing van hun netwerken langer uitstellen dan verwacht.”

De redenen voor het uitstel van hardwarevernieuwingen zijn kostenbesparingen, toename van het werken met ICT-as-a-service (zodat organisaties niet langer hoeven investeren in hun eigen infrastructuur) en de opkomst van ‘programmeerbare software-defined netwerken’ die de afhankelijkheid van hardware verminderen.

Toch stelt Dimension Data vast dat de wereldwijde financiële crisis van de laatste jaren de belangrijkste veroorzaker is van het steeds langer werken met oude apparaten: “Over het algemeen zien we dat organisaties steeds zuiniger en meer bereid zijn om risico’s te nemen met verouderde apparatuur voor een kostenefficiënte bedrijfsvoering, en soms voor het te allen tijde vermijden van investeringen.”

Bron: Computable juni 2014