Digital

Digital

Nieuws

Roadmap voor Office 365

Microsoft heeft gevolg gegeven aan een van de vurigste wensen van zijn zakelijke klanten. Het bedrijf heeft de roadmap voor nieuwe functionaliteit in Office 365 (de ‘cloudvariant’ van Office) bekendgemaakt. Dat meldt de Automatiseringgids.

Office 365 is voor beheerders een wereld van verschil met de klassieke Office-varianten. Verbeteringen in de functionaliteit en techniek van Office 365 worden namelijk doorgevoerd op het moment dat ze beschikbaar zijn, er wordt niet gewacht op ‘een nieuwe versie’ van Office 365. De software is dus voortdurend in beweging en beheerders moeten voortdurend scherp blijven. Daardoor loopt applicatiebeheer vaak achter de feiten aan: het is niet meer mogelijk rustig te inventariseren wat de veranderingen in de volgende Office-versie betekenen voor de medewerkers.

Microsoft publiceert nu, op verzoek van klanten, de aanstaande wijzigingen in Office 365 in de vorm van een roadmap die te vinden is op Microsofts Office 365-site.
Het bedrijf noemt geen precieze data waarop de nieuwe functionaliteit beschikbaar komt, maar verwijst wel naar achtergrondinformatie over de aanpassingen.

Bron: Automatiseringgids juni 2014