Digital

Digital

Nieuws

Zaakgericht Hengelo genomineerd voor prijs

Computable heeft de gemeente Hengelo genomineerd voor de prijs Partner van het jaar vanwege de bijzondere wijze waarop Hengelo de invoering van zaakgericht werken heeft aangepakt: “Hengelo heeft de stap naar één zaaksysteem op onorthodoxe wijze gezet, namelijk bottom-up.”
Hengelo werkt volledig digitaal en zaakgericht en de medewerkers van de gemeente zijn erg tevreden over het gemeentebreed ingevoerde zaaksysteem Iris. De start van zaakgericht werken in Hengelo was de vaststelling dat de bestaande ict-toepassingen de grenzen van hun mogelijkheden hadden bereikt.
De gemeente wilde de volgende slag naar digitaal werken maken, mede door een nieuw huisvestingsvraagstuk. Op initiatief van de afdelingen ICT en DIV samen met andere afdelingen in de organisatie, zijn medewerkers aan het werk gegaan om zaakgericht werken in te voeren. Het management keek goedkeurend toe en het proces voltrok zich op een natuurlijke wijze van onderaf.
Niet alleen verandering van denken en doen was nodig, nieuwe systemen moesten de verandering ondersteunen. Medewerkers stelden een nieuwe domeinarchitectuur op en de gemeente Hengelo koos voor PerfectView en QNH met hun geïntegreerde oplossing op een Microsoft-platform. Daarmee werkt Hengelo nu klant- en zaakgericht.

Benno de Jongh – managing partner van Digital – was op verschillende momenten betrokken bij het Hengelose project. Zijn samenvatting: “Een geweldige ervaring!”

Bron: Computable mei 2014