Digital

Digital

Nieuws

Defensie zorgelijk over automatisering

Ook het ministerie van Defensie gaat ‘mogelijk’ gebukt onder allerlei grote problemen bij de ICT. Dat meldde minister Jeanine Hennis-Plasschaert aan de Tweede Kamer. Zeker weten doet de minister het niet, want in de ICT weet je nooit iets zeker. Daarom laat ze een extern bureau onderzoeken of de verontrustende signalen kloppen die ze heeft ontvangen. De resultaten van het onderzoek moeten voor de zomer bekend zijn.

Belangrijkste reden van de minister om het onderzoek te doen: “De continuïteit moet gegarandeerd zijn.” Overigens zijn de operaties van Defensie, de kernactiviteiten en reden van bestaan dus, geen moment in gevaar geweest.

Defensie heeft een bewogen geschiedenis, ook als het gaat om automatisering. Het departement is al jaren bezig met het slepende en slopende ICT-project SPEER dat de bedrijfsvoering bij alle onderdelen van Defensie moet verbeteren. SPEER heeft – aldus de Rekenkamer - al 650 miljoen euro gekost. Het is nog niet bekend of en hoe de huidige problemen met SPEER te maken hebben.

Bron: Binnenlands bestuur mei 2014