Digital

Digital

Nieuws

Apple investeert in draagbare digitalisering

Persbureau Reuters analyseert voortdurend Linkedn-profielen en heeft op basis daarvan geconcludeerd dat Apple zwaar inzet op de ontwikkeling van draagbare hardware die verbonden is met internet.
Waarom? Reuters ontdekte dat Apple onlangs zes specialisten op biomedisch en sensorgebied in dienst heeft genomen. Dat betekent dat Apple meer in ontwikkeling heeft dan een iWatch die als verlengstuk van de iPhone app-informatie toont en de hartslag meet.

Topman Tim Cook vertelde al in 2013 dat Apple nieuwe markten onderzoekt en dat wearables (‘als kleding’ draagbare apparaten) een van die markten is. Apple heeft de naam iWatch al in veel landen laten registreren. Dat leidde tot allerlei geruchten, onder meer in de vorm van met Photoshop in elkaar geknutselde ‘concepten’ van het ‘horlogeding’.

Apple is niet bijzonder snel met zijn wearables, maar kan het verschil maken door zijn track record op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en design. Deskundigen vermoeden dat Apple zich zal beperken tot het ontwikkelen van de sensoren en de hardware. De ontwikkeling van slimme software laat het bedrijf liever over aan vrij gevestigde ontwikkelaars van nieuwe apps.

Bron: Automatiseringgids mei 2014