Digital

Digital

Nieuws

Ambtenaar 2.0 wordt geen projectleider documentbeheer

Het programma Ambtenaar 2.0 eindigt op 30 juni 2014. Er is geen financiering meer voor. En sommigen zeggen dat het programma zijn aanjagersrol prima heeft vervuld – de overheden zelf moeten de vernieuwing nu verder vorm geven.

iBestuur praat met initiatiefnemers Marie Louise Borsje en Davied van Berlo, tegenwoordig weer op zoek naar een baan, liefst bij de overheid.

Marie Louise Borsje tegen iBestuur: “Het netwerk blijft natuurlijk bestaan, ook als wij weg zijn. “

Bart Pastoor, procesmanager Anders Werken bij de Provincie Limburg: “Volgens mij is de teerling wel geworpen. Er is ontzettend veel op gang gebracht en veel publieke pioniers hebben de handschoen wel opgepakt. Lokale overheden zoeken naar hoe ze moeten omgaan met de veranderende samenleving. Het is goed elkaar te blijven informeren en dat platform en de Ambtenaar 2.0-dagen bieden daarvoor een mogelijkheid. Maar daar hoef je niet echt een programma voor te hebben.”

Davied van Berlo tenslotte: “Mijn ziel zit in de publieke zaak. Ik zie mezelf niet projectleider documentbeheer bij een ministerie worden. Ik denk wel dat ik mijn kennis en netwerk weer op een bijzondere manier kan inzetten in de overheid.”

Bron: iBestuur mei 2014