Digital

Digital

Nieuws

Digitaliseren patiëntendossiers blijft moeilijk

Het Groningse Martini Ziekenhuis startte in 2013 een project om zijn 1,3 miljoen patiëntendossiers te digitaliseren. Onlangs legde het ziekenhuis het project stil. Het heeft namelijk een juridisch conflict met de leverancier Forline die de opdracht uitvoert. Dit meldt skipr.nl.

Paul van der Wijk, lid raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis, tegen skipr: “Helaas is het bedrijf er niet in geslaagd om aan alle gemaakte afspraken te voldoen. We gaan nu onderzoeken hoe we het proces op een andere manier een vervolg kunnen geven.”

De planning van het project voor digitalisering was strak: tussen de start in juli 2013 en de oplevering zouden slechts zes maanden zitten. Het ziekenhuis was in de zomer van 2013 nog vol goede moed: “Door deze digitaliseringsslag zijn straks alle medische patiëntendossiers voor gebruikers op een eenvoudige, snelle en betrouwbare wijze digitaal opvraagbaar.”
Het project had niet alleen voordelen voor dokters en patiënten, maar leverde ook een tijdelijke aanstelling in het noorden op voor 52 mensen.

Uiteraard zijn er in de tussentijd de nodige papieren dossiers gescand. De scans zijn overgedragen aan het Martini Ziekenhuis. Net als de nog niet gescande papieren dossiers.

Bron: skipr.nl mei 2014