Digital

Digital

Nieuws

Firefox volledig vernieuwd

Niet alleen de veiligheidslekken in Internet Explorer kunnen gebruikers verleiden over te stappen naar browser Firefox. Ook de nieuwe look van Firefox, met “een versimpelde, gepersonaliseerde gebruikerservaring”, kan daaraan bijdragen.

Firefox-maker Mozilla presenteert versie 29 van zijn open-source-browser. Een feestelijke gebeurtenis, want de nieuwe gebruikersinterface (GUI) van Firefox is na twee jaar testen klaar is voor gebruik. Dat schrijft Webwereld.

Verschillen met voorheen: het hoofdmenu is voortaan aan de rechterkant van de pagina te vinden. Allerlei ‘rommel’ (clutter, in termen van webontwerpers) is verwijderd om de browser beter te kunnen inrichten op hoe mensen software vandaag de dag gebruiken. Mozilla wil namelijk een universeel uiterlijk voor Firefox op pc’s, tablets en smartphones.

Zeer belangrijk zijn de uitgebreide mogelijkheden voor personalisatie en synchronisatie. Firefox 29 biedt leuke zaken als slepen van add-ons naar het nieuwe hoofdmenu. Zo kan de gebruiker het menu naar wens aanpassen, met opties als bestanden openen, e-mail-links, tabgroepen en RSS-feeds.

Ook komt Mozilla met een (niet verplicht) Firefox-account. Dit account synchroniseert voorkeursinstellingen en geopende tabbladen, waardoor gebruikers simpel van apparaat kunnen wisselen. Daarbij heeft Mozilla zeer goed aan de beveiliging gedacht.

Bron: Webwereld april 2014