Digital

Digital

Nieuws

Overheid hoeft niet te veranderen door digitalisering

De Economist Intelligence Unit heeft – gesponsord door Ricoh - een onderzoek uitgevoerd onder Europese leidinggevenden bij de overheid. Daaruit blijkt dat de meerderheid van de leidinggevenden zich ervan bewust is dat hun organisatie wordt geraakt door allerlei digitale ontwikkelingen, maar slechts een kleine minderheid voelt als gevolg daarvan druk om de eigen organisatie te veranderen.

Vincent Faaij, manager market development bij Ricoh Nederland. tegen Computable: “De doelen voor een digitale overheid in de Europese Unie zijn gesteld en geven aan dat 50 procent van de burgers en 80 procent van de organisaties in 2015 digitaal moet communiceren met de overheid. De druk om sneller te veranderen zal toenemen, omdat burgers steeds eenvoudigere communicatievormen met overheidsinstanties eisen. Ze willen niet langer complexe processen met veel documentatie doorlopen, als ze in de meeste andere gevallen alles snel en digitaal af kunnen handelen.”

Veel van de ondervraagden tonen zich bezorgd over het feit dat snelle veranderingen een risico zijn voor de communicatie met burgers. Ook hebben ze veel aandacht voor de rol van ICT en marketing bij de snelle veranderingen van hun bedrijfsvoering.

Bron: Computable april 2014