Digital

Digital

Nieuws

Microsoft cloud is veilig

De cloud van Microsoft is veilig. Dat hebben de Europese privacywaakhonden, samenwerkend in de privacywerkgroep Artikel 29, vastgesteld. Alle zakelijke contracten voldoen aan de Europese wetten op het gebied van privacy en gegevensopslag. Microsoft is uiteraard zeer content met deze uitspraak en gaaft alle klanten de verzekering dat ze geen privacyzorgen hoeven te hebben. De erkenning geldt voor de zakelijke clouddiensten Microsoft Azure, Office 365, Microsoft Dynamics CRM and Windows Intune.

Microsoft: “Met het erkennen dat Microsofts contractuele verplichtingen voldoen aan de eisen van de Europese ‘modelclausules’ zeggen de Europese privacytoezichthouders dat de opslag van persoonlijke data in Microsofts zakelijke cloud voldoet aan de strenge privacystandaarden, ongeacht waar die data zich bevindt. Dit zorgt ervoor dat in de toekomst alle privacywaakhonden in Europa weten dat onze contracten zijn gewaarborgd. Dit is na de hele Snowden-discussie belangrijk voor het herstellen van het vertrouwen van de klant.”

Microsoft stelt vast dat de Europese erkenning verder gaat dan Safe Harbour. Zelfs als dit omstreden akkoord voor dataoverdracht van de EU naar de VS wordt geschrapt, zullen klanten niet hoeven vrezen dat hun opgeslagen data worden doorzocht. Microsoft: “Ook als Safe Harbour gehandhaafd blijft, gaat dit alleen over dataoverdracht van Europa naar de Verenigde Staten, terwijl onze contracten voor overdrachten in de hele wereld gelden.”

Bron: Webwereld april 2014