Digital

Digital

Nieuws

“In 2020 is iedereen geboren in een digitale wereld”

Open Text, leverancier van digitale documentsystemen, hield onlangs zijn Innovation Tour in Nederland en stopte in Eindhoven. Innovation is vernieuwing, en vernieuwing is (ook) een blik op de toekomst werpen. Een spreker van Open Text: “In 2020 zijn de meeste van onze collega’s in de internetwereld geboren, traditionele winkels verdwijnen. De hele wereld verandert. Daar moeten we ons op voorbereiden.”

Liefst 400 partners en kwamen op de innovatiedag van Open Text af. Ze hoorden veel goedbedoelde dooddoeners. Zoals: “De focus ligt op de digitalisering die de komende jaren snel toe zal nemen.”

OpenText gaat op afzienbare termijn vijf miljard dollar investeren in innovatie. Hard nodig, vindt OpenText zelf: “Wij geloven dat het tijd is voor bedrijven om een stap terug te doen en een goede strategie te bedenken om gestructureerde en ongestructureerde informatie te organiseren. In 2020 zal de meerderheid van de werknemers een ‘digital native’ zijn. Ze snappen hoe technologie voor ze kan werken en verwachten altijd en overal toegang tot welke informatie dan ook. Ze denken sociaal in plaats van hiërarchisch.”

Niets nieuws onder de zon. Geen nieuwe vergezichten. Gelukkig maar.

Bron: dutchitchannel.nl maart 2014