Digital

Digital

Nieuws

Oud-president Carter schrijft weer papieren brieven

Jimmy Carter, voormalig president van de Verenigde Staten, heeft zijn vertrouwen in telefoon en e-mail verloren. Hij schrijft zijn brieven weer ouderwets met de hand en verstuurt ze met de papieren post. De reden? Hij wil het de geheime diensten niet te gemakkelijk maken om zijn persoonlijke informatie te onderscheppen.
Hij stelt vast dat sinds de aanslagen van 11 september 2001 de spionage in de VS overheidssport nummer één is geworden. Tegen het Algemeen Dagblad: “Ik denk niet dat er nog twijfel aan is dat de NSA of andere instanties vrijwel alle telefoontjes in de VS in de gaten houden. Ik ga er van uit dat dat voor e-mail ook geldt.”

Overigens vertrouwde Carter de digitale wereld al niet meer voordat klokkenluider Edward Snowden de afluisterpraktijken van de NSA aan het licht bracht: “Brieven aan buitenlandse leiders, en soms zelfs Amerikaanse leiders, schrijf ik met de hand en breng ik persoonlijk naar de brievenbus. Want ik denk dat mijn telefoongesprekken en mijn e-mail worden afgeluisterd.”

Bron: Algemeen Dagblad maart 2014