Digital

Digital

Nieuws

Helft van de ziekenhuizen zoekt nieuw systeem

Bijna de helft van de Nederlandse ziekenhuizen wil een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Dat blijkt uit een onderzoek van M&I/Partners.
Het onderzoek wijst uit dat alle ziekenhuizen in Nederland investeren in hun EPD of ZIS. In 2013 zijn zeven ziekenhuizen gestart met de aanbesteding of invoering van nieuwe software voor deze doelen. Liefst veertien ziekenhuizen zijn een zoektocht gestart. Nog eens vijftien ziekenhuizen zijn dat binnenkort van plan.

Het onderzoek wijst ook uit dat het nieuwe systeem Lorenzo van CSC-iSOFT, een bedrijf dat een lange geschiedenis heeft in de Nederlandse zorg, weinig nieuwe klanten trekt. De ziekenhuizen VUmc, AMC, Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis, UMC Groningen en Erasmus MC zijn al afgestapt van CSC-iSOFT. Ook de overgebleven elf ziekenhuizen die werken met software van CSC-iSOFT, oriënteren zich momenteel op iets anders. Een succesvolle nieuwkomer in de ziekenhuiswereld is Epic. Acht ziekenhuizen zijn in 2013-2014 hiermee een samenwerking aangegaan.

Bron: Automatiseringgids maart 2014