Digital

Digital

Nieuws

Microsoft maakt Office 365 o zo mooi

Microsoft heeft een aantal vernieuwingen aangekondigd om de gebruikers van Office en SharePoint blij te maken. Opvallend: voor sociale toepassingen verliest SharePoint het van Yammer.

Microsoft kondigt verbeteringen aan voor eindgebruikers, ontwikkelaars en IT-professionals.
Die voor eindgebruikers zijn het interessantst.
Allereerst is daar Office Graph, een applicatie die voortdurend maar onopvallend inhoud, interacties en activiteitenstromen van eindgebruikers analyseert. En op basis daarvan de eindgebruiker helpt bij het zoeken van informatie of personen die met vergelijkbaar werk of soortgelijke projecten bezig zijn.
Daarnaast introduceert Microsoft Groepen, een toepassing die het mogelijk maakt groepen van mensen, conversaties, agenda’s, e-mails en documenten in heel Office 365 aan te maken. Zo gaan alle applicaties op een natuurlijke manier samenwerken. En worden volautomatisch een Yammer-feed, een agenda, een documentenbibliotheek en een gezamenlijke digitale postbus voor alle leden van de groep ingericht.
Voorts biedt Microsoft Inline Social om sociale gesprekken in een document op SharePoint Online en OnDrive voor bedrijven op te zetten.
Tot slot verrast Microsoft haar eindgebruikers met een Video Portaal voor Office 365 om simpel video’s in een organisatie te verspreiden.

Verrassend is wel dat niet SharePoint, maar Yammer de motor wordt achter alles wat social is bij Microsoft. In Service Pack 1 van SharePoint 2013 biedy Microsoft de klant al de mogelijkheid om de social-media-component van SharePoint in de beheeromgeving te vervangen door Yammer. De sociale mogelijkheden zoals SharePoint die nu kent, blijven wel gehandhaafd, maar zullen niet worden doorontwikkeld. “Wie zijn bedrijfsmedewerkers beter wil laten netwerken en optimaal gebruik wil maken van de vernieuwingen in Office 365, kan beter vandaag dan morgen Yammer gaan gebruiken,” schrijft een vertegenwoordiger van Microsoft.

Bron: Automatiseringgids maart 2014