Digital

Digital

Nieuws

SaaS Assured maakt cloud veilig

Escrow Europe levert sinds kort een nieuwe dienst: SaaS Assured. Volgens Escrow worden daarmee de belangrijkste blokkades voor werken in de cloud weggenomen. De dienst geeft SaaS-gebruikers volledige zekerheid op toegang tot data en applicaties, ook als de SaaS-leverancier (vaak ‘de cloudleverancier’ genoemd) omvalt.

Gartner heeft berekend dat in 2015 de helft van alle applicaties wereldwijd in de cloud zal zijn ondergebracht. De Software-as-a-Service (SaaS)-markt heeft dan een waarde van 21 miljard dollar. De cloud heeft veel voordelen, maar er zijn ook risico’s: Gartner voorziet namelijk ook dat in 2015 ongeveer een kwart van de huidige cloud-aanbieders niet meer bestaat. Daarom is er grote vraag naar een dienst die continuïteit biedt voor SaaS-gebruikers.

SaaS Assured is die dienst: een simpele overeenkomst die SaaS-gebruikers een vangnet biedt als een SaaS-leverancier het leven laat. De bestaande infrastructuur blijft dan functioneren en de overeenkomst biedt SaaS-gebruikers ruimte en gelegenheid om verantwoord te migreren naar een alternatieve oplossing.

Bron: Computable maart 2014