Digital

Digital

Nieuws

Ouderwetse IT: groot businessprobleem!

Grote organisaties hebben zoveel applicaties draaien, applicaties die bovendien steeds complexer worden, dat de druk op it-afdelingen toeneemt en digitale ontwikkelingen worden afgeremd. Dat concludeert Capgemini op basis van een eigen internationaal onderzoek onder chief information officers en andere IT-beslissers.

De helft van de ondervraagden vindt dat hun organisatie meer applicaties dan nodig heeft. Wel is een derde van hen ervan overtuigd dat het grootste deel van de eigen applicaties bedrijfskritisch is, maar tegelijk dat een klein deel van de applicaties volstrekt overbodig is.

Het is een businessprobleem, vindt Capgemini. Immers, uit het onderzoek blijkt ook dat veel ondervraagden menen dat de belangrijkste bijdrage van de IT-afdeling aan het bedrijf de introductie van nieuwe technologie is. Als er geen continue vernieuwing is, heeft de organisatie te weinig mogelijkheden om concurrentievoordeel te halen uit nieuwe technologieën.

Een woordvoerder van Capgemini tegen Computable: “Op het eerste gezicht is een slecht georganiseerd, overvol en verouderd applicatielandschap een relatief klein ongemak voor de it-afdeling. Het leidt tot het opslurpen van bandbreedte en geldverspilling. Het is niet iets waar de business ’s nachts wakker van ligt, maar dat verandert in een wereld waarin de gehele organisatie digitale transformatie omarmt. Daarbij is het verkrijgen van competitief voordeel afhankelijk van een snelle inzet van mobiel, social, big data en cloud. Een goed gerationaliseerd applicatielandschap wordt dan ineens strategisch van wezenlijk belang voor het hele bedrijf.’

Bron: Computable maart 2014