Digital

Digital

Nieuws

Zes mobiele ontwikkelingen die de aandacht trekken

Het jaarlijkse Mobile World Congress (februari 2014) toonde zes interessante mobiele ontwikkelingen, volgens MT.nl.

  1. De Boeing Black Smartphone: wie technische kennis in huis heeft, kan een smartphone maken. Dat bewees Boeing met de de Boeing Black Smartphone. De vliegtuigfabrikant stak drie jaar aan ontwikkeltijd in dit toestel dat vooral veilig is. Het biedt mogelijkheden om gecodeerde telefoongesprekken te voeren en vernietigt alle data bij illegale pogingen het toestel te openen. De beoogde klanten van deze telefoon zijn dan ook niet tante Corry en ome Peter, maar mensen als president Obama.
  2. Privacy verkoopt! Niet alleen Boeing verkoopt een veilige telefoon. Door de onthullingen van Edward Snowden is privacy een trending topic geworden. Veel bedrijven zien daar handel in en dus is een nieuw soort telefoon ontstaan, de Blackphone. Bedoeld voor mensen als u en ik en ontwikkeld door het Spaanse Geekphone in samenwerking met beveiligingsbedrijf Silent Circle. Het apparaat kost nog geen 600 euro en legt de nadruk op veiligheid en privacy.
  3. Samsung doet Apple alweer na. De meest recente iPhone van Apple beschikt over een vingerafdrukscanner als beveiliging. Het nieuwe toestel in de Samsung Galaxy reeks ook. Dat is niet het enige nieuwe wat het toestel biedt. Er zit ook een hartslagmeter in en het toestel is stof- en waterdicht.
  4. Horloges en armbanden zijn in! Wearables, draagbare mobiele apparaten (zoals horloges en armbanden) die met internet zijn verbonden, zijn helemaal in. Apple en Google werken aan een smartwatch, allerlei andere bedrijven gebruikten het World Mobile Congress om nieuwe wearables te presenteren: Samsung en het Chinese Huawei toonden een fitnessband, Motorola, Sony en Creoir zijn ook met van alles bezig. Deloitte verwacht dat de wereldwijde omzet uit wearables in 2014 uitkomt op 3 miljard dollar.
  5. Windows speelt mobiel geen rol meer. Nokia is bijna eigendom van Microsoft en presenteerde goedkope smartphones die draaien op een aangepaste versie van Android… een beter bewijs dat Windows het niet gaat redden in de mobiele wereld is er eigenlijk niet. Microsoft zelf was op het World Mobile Congress zo goed als onzichtbaar.
  6. Grote mobiele dingen zijn in de maak! We kunnen verwachtingsvol uitkijken naar de volgende editie van het Mobile World Congress. Zo ontwikkelt Philips samen een wifi-lantaarnpaal, Oral B beschikt over een met internet verbonden tandenborstel (binnenkort op de markt), Fujitsi werkt aan een tablet met aanraakgevoelig scherm “dat feedback geeft, waardoor het lijkt alsof je een object daadwerkelijk voelt” en er komt een Yotaphone aan met een smartphonescherm dat tegelijk een e-ink-scherm is. Zo wordt je telefoon ook een e-reader.

Bron: MT.nl maart 2014