Digital

Digital

Nieuws

Intranet komt terug!

Bedrijven investeren weer in hun intranet. Dat is vooral te danken aan de verschillende sociale media die ze voor hun personeel ergens willen ‘bundelen’. Onderzoeksbureau Gartner meldt dat ongeveer de helft van alle grote organisaties in 2016 zal beschikken over een ‘sociaal’ intranet dat net zo’n cruciale rol zal spelen in communicatie als e-mail en telefoon.

Gartner constateert dat zakelijke sociale media de meest gebruikte kanalen zullen worden voor interne communicatie. Sociale media brengen medewerkers eenvoudiger met elkaar in contact (kennis delen!) en wijzen sneller de weg naar de juiste en actuele informatie.

De hernieuwde populariteit van het intranet is uiteraard te danken aan het veelvuldig gebruik van sociale media in de privésfeer. Mensen willen op kantoor communiceren zoals ze dat thuis doen.

In een reactie op het onderzoek van Gartner zegt een vertegenwoordiger van Viadesk, leverancier van samenwerkingssoftware: “Het intranet is ingeburgerd, maar de meeste grote organisaties werken nog met verouderde en dure technologie. Voor veel bedrijven heeft de tijd stil gestaan, waardoor ze nu in hoog tempo investeren. Dat zie je terug in de markt; de aanbieders van intranetten en clouddiensten schieten als paddestoelen uit de grond.”

Bron: Computable februari 2014