Digital

Digital

Nieuws

Snel en simpel processen digitaliseren

Het internettijdschrift PC World heeft een scherp oog voor ontwikkelingen in de markt. En is niet te beroerd daarover te schrijven. Onlangs stelde PC World een top-zes samen van jonge Nederlandse bedrijven die zich richten op software voor het snel digitaliseren van processen. Hier zijn ze:

 • Annual Insight
  Annual Insight biedt bedrijven een dashboard om alle veranderingen bij de concurrenten realtime in de gaten te houden. Om daarmee concurrentievoordeel te boeken. Het bedrijf heeft ondernemingen als kledingbedrijf Carhartt en zuivelbedrijf Westland Kaas als klant.
 • Bottlenose
  Bottlenose is er voor klanten die op de beurs actief zijn. Bottlenose speurt het internet af op conversaties die de beurskoers van bedrijven kunnen beïnvloeden. Het is een ‘big data-tool’ die sentimenten over allerlei soorten bedrijven op social media kan herkennen. Op basis daarvan kunnen bedrijven reageren… of het nu om hun eigen aandelenkoers gaat of die van andere bedrijven. Bottlenose heeft 3,5 miljoen dollar aan fondsen binnengehaald bij Amerikaanse en Zweedse investeringsmaatschappijen om de boel verder te kunnen ontwikkelen en vermarkten.
 • Speakap
  Speakap is de Nederlandse tegenhanger van Yammer. Een aantal grote Nederlandse bedrijven zet deze ‘allround communicatie-oplossing’ in om medewerkers te laten discussiëren, brainstormen en informatiedelen.
 • Magnet.me
  Magnet.me brengt bedrijven en knappe studenten in contact met elkaar. Zowel bedrijf als student maakt een profiel aan, is er een match, dan regelt magnet.me het contact. Magnet.me is een soort uitbreiding van Linkedin.
 • Apostle
  Apostle biedt bedrijven de mogelijkheid de sociale mediaberichten van hun medewerkers te redigeren en te stimuleren dat ze platformen als LinkedIn gebruiken. Ook kunnen bedrijven het gebruik van social media door hun personeel monitoren.
 • Tradecloud
  Tradecloud is een applicatie waarmee bedrijven de communicatie met klanten en leveranciers kunnen verbeteren. Zo kunnen ze hun ERP-systeem erop aansluiten en vervolgens klanten en leveranciers de mogelijkheid bieden digitaal zaken met hen te doen.

Bron: PC World februari 2014