Digital

Digital

Nieuws

Google daagt Microsoft op kantoor uit

De kantoorwereld leek lange tijd een veilige markt voor Microsoft. Die tijd is voorbij, als het aan Google ligt. Dat bedrijf neemt het met zijn Chrome OS op tegen Windows, ook in het bedrijfsleven. Het nieuwste wapenfeit van Google: samenwerking met VMware.

De meeste bedrijven hebben intussen begrepen dat mobiele technologieën de toekomst hebben. Maar soms kunnen of willen ze Windows niet helemaal loslaten, bijvoorbeeld vanwege legacy-software of bestaande workflows. Google en VMware bieden een oplossing, volgens PC World: een Chromebook – zo’n heerlijk lichte laptop die je goed moet vasthouden als het waait – waarop, dankzij de software van VMWare, een virtuele Windows-omgeving draait.

Google en VMware hebben allebei baat bij het verdwijnen van de pc zoals we die kennen. De samenwerking is dan ook niet vreemd. Directe aanleiding om nu een media-offensief te starten: de aankondiging van Microsoft dat de ondersteuning voor Windows XP in april wereldwijd vervalt. De cloud en Chromebook zijn een makkelijk, goedkoop en snel te realiseren alternatief.

Of het alternatief een succes wordt, is de vraag: bedrijven zijn, als het om digitaal werken en automatisering gaat, een stuk conservatiever dan burgers.

Bron: PC World februari 2014