Digital

Digital

Nieuws

Flexibel werken bevordert innovatie (en bespaart ook kosten)

Steeds meer medewerkers klagen erover, maar The Wallstreet Journal ziet grote voordelen in flexibele werkplekken binnen het kantoor. Sterker nog: de krant adviseert het management van bedrijven om werknemers die hetzelfde soort werk doen niet langer in elkaars buurt te laten werken, maar iedereen ‘verplicht’ door elkaar te plaatsen. Dat levert ‘zinvolle kruisbestuivingen’ op en bevordert de innovatie.

Traditionele denkers gaan er vaak van uit dat werknemers die per afdeling bij elkaar zitten efficiënter en effectiever werken. Dat is oud denken, vindt Christian Catalini (assistant-professor aan de Massachusetts Institute of Technology’s Sloan School of Management): door elkaar zetten van medewerkers met verschillende taken, disciplines, achtergronden en wereldbeelden leidt tot innovatie. En innovatie is de doorslaggevende factor voor succes. Catalini baseert zich op een onderzoek met een verkoopteam dat ‘uit elkaar gerukt’ werd: niet alleen nam de onderlinge communicatie tussen collega’s enorm toe, ook de verkoopcijfers stegen met tien procent.

De belangrijkste reden: directe communicatie (praten met elkaar) werkt beter dan digitale communicatie. En je praat nu eenmaal vaker met personen in je nabijheid dan personen ver weg. Ook binnen hetzelfde bedrijf…

Er zijn meer voordelen. Een andere Amerikaanse professor wijst erop dat introverte collega’s (die geweldige ideeën kunnen hebben) door de ‘stoelendans’ door extraverte personen worden uitgedaagd. En ook opeens sociaal gaan meedoen.

Het New Yorkse reclamebureau MODCo Media tenslotte heeft het in de praktijk bewezen. Ze hebben maanden achtereen de accountants gemengd met de media-inkopers in de verwachting dat de partijen iets van elkaar zouden opsteken. En inderdaad: “De media-inkopers pikten de financiële werkzaamheden van hun accountant-collega’s zo goed op, dat het reclamebureau besloot de volledige accountancy-afdeling te schrappen. Een besparing van een paar honderdduizend dollar per jaar!”

En zo zijn we weer terug bij de oude dooddoener: “Flexibel werken is alleen maar bedoeld om kosten te besparen.”

Bron: fmm.nl februari 2014