Digital

Digital

Nieuws

Ook Microsoft wil van XP af

Microsoft creëerde jaren geleden het ‘monster dat Windows XP heet’ en wil er nu vanaf. Dat gaat zomaar niet. Het monster heeft zich ingevreten in allerlei kantoren en huishoudens. Microsoft staakt de ondersteuning van XP in april 2014, maar zet zich nu ook actief in voor het uitbannen van XP ‘all over the world’.

Microsoft doet, twee maanden voor het einde van de XP-ondersteuning, een verzoek aan de bezoekers van de Windows-blog om familie en vrienden te helpen met de overstap naar een eigentijdser besturingssysteem (dat nog wel Windows heet uiteraard).

Topman Brandon LeBlanc roept in zijn blog iedereen op om de waarschuwing te delen dat XP niet meer veilig en modern is. Hij stelt de lezers zelfs voor om mensen uit hun omgeving te helpen bij het installeren van een nieuwere versie van Windows. Als dat niet kan op een bestaande computer, is zijn aanbeveling: ‘Koop toch eens een nieuwe pc’.

Microsoft biedt zelf ook veel hulpmiddelen voor het veiligstellen en overzetten van gebruikersgegevens van een XP-machine naar een computer met een eigentijdser besturingssysteem.

Bijna achteloos constateert de Automatiseringgids: “Microsoft heeft grote moeite het gebruik van het na ruim tien jaar sterk verouderde besturingssysteem op de knieën te krijgen. Afgelopen maand steeg het gebruik zelfs weer een beetje.”

Bron: Automatiseringgids februari 2014