Digital

Digital

Nieuws

Het nieuwe werken is succesvol maar minder populair

Werknemers waren in 2013 minder enthousiast over het nieuwe werken (hnw) dan in 2012. Dat blijkt uit het onderzoek Nationale Het Nieuwe Werken Barometer 2013 van de Rotterdam School of Management en de Erasmus Universiteit.

Nog geen veertig procent van de ondervraagden heeft fijne gevoelens bij de term ‘het nieuwe werken’ en bijna twintig procent is ronduit negatief. Als voornaamste struikelblokken voor de invoering van het nieuwe werken worden genoemd: angst om de eigen werkplek te verliezen, weerstand van managers tegen het het nieuwe werken, vrees om moelijker in contact te komen met collega’s en de strijdigheid van het nieuwe werkenmet de bestaande organisatiecultuur.

Een ander verschil constateren de onderzoekers ook. In 2012 waren de redenen om het nieuwe werken in te voeren nog positief: de werknemerstevredenheid verbeteren en een verbeterde werk en privé-balans mogelijk maken. In 2013 kwam de aap voor veel ondervraagden uit de mouw: kostenreductie is de belangrijkste drijfveer om nieuw te gaan werken…

Overigens blijkt wel dat er veel praktijkvoorbeelden zijn gekomen van de positieve gevolgen van het het nieuwe werken, zoals een goede balans tussen wederzijds vertrouwen en controle, digitale beschibaarheid van noodzakelijke informatie en meer openheid in het dagelijks werk. Zo staan werkelijkheid en perceptie op ietwat gespannen voet.

Bron: Computable februari 2014