Digital

Digital

Nieuws

Overheid gebruikt nog veel Windows XP

Microsoft ondersteunt Windows XP nog tot april 2014. Daarna is het voorbij met de pret. Daar zullen heelf wat gemeenten, ziekenhuizen en bedrijven last van kunnen hebben, zo blijkt uit een ‘tipgeversonderzoek’ van Webwereld onder zijn lezers.

Tipgevers maken ook weleens drukte om niks. Zo meldde een lezer dat Rijkswaterstaat Windows XP gebruikte om de stormvloedkering op de Neeltje Jans te bedienen. Rijkswaterstaat Zee en Delta ontkent dat: “De bediening van de Deltawerken werkt via een geheel eigen systeem en zeker niet op Windows.”

Daarnaast kwamen meldingen binnen over het gebruik van Windows XP in het ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen en de gemeente Tholen. Webwereld geeft nog niet alle resultaten van zijn onderzoek prijs maar meldt dat het gebruik van de oude Office-versie schrikbarend is en de houding van de lokale overheden ‘laconiek’. “Tienduizenden zo niet honderdduizenden pc’s in overheidsland draaien nog XP,” schrijft Webwereld. “En het ziet ernaar uit dat over een jaar dat aantal nauwelijks verandert.”

Bron: webwereld februari 2014