Digital

Digital

Nieuws

Huisjesmelker mag steeds minder brieven schrijven

De huisjesmelker die al jaren achtereen brieven, e-mails en faxen aan de gemeente Dordrecht stuurt, moet zich steeds meer beperken. Dat heeft de rechter bepaald. Vorig jaar kreeg de man al een beperking in het aantal brieven opgelegd. Met een dwangsom. Daartegen ging hij in beroep.

De huisjesmelker startte zijn actie tegen de gemeente nadat een conflict met de ambtenaren leidde tot de executieverkoop van enkele van zijn panden.

De rechter in Den Haag heeft vastgesteld dat er voldoende aanwijzingen zijn dat de Dordtse ondernemer met zijn brieven geen ander oogmerk heeft dan de gemeente (en dus zijn medeburgers) op kosten te jagen. Hij had dat overigens zelf al eens gezegd tegen de krant. Toch mooi om te zien dat een rechter iets vaststelt wat iedereen al weet.

Voor straf heeft de rechter het maximum aantal brieven dat de man de gemeente mag sturen nu op 10 per maand gesteld. Elke overtreding levert hem een boete van 1260 euro op. De maximumboete is drie ton. De gemeente stapte naar de rechter omdat de kosten van de beantwoording van de brieven waren opgelopen tot vier ton per jaar. Met een beetje geluk kan de brievenschrijver straks dus zelf de beantwoording van zijn brieven financieren.

Bron: gemeente.nu januari 2014